سفر خوشمزه به دنیای خوراکی‌ها در زبان ترکی استانبولی

رضا آقامحمد
دوشنبه, 22 اردیبهشت 2024

دسته بندی :

زمان مطالعه : 8 دقیقه

سفر خوشمزه به دنیای خوراکی‌ها در زبان ترکی استانبولی


ترکیه، سرزمینی با فرهنگ غنی و تنوع غذایی بی‌نظیر، هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند. سفر به این کشور زیبا بدون چشیدن غذاهای لذیذ و رنگارنگ آن، کامل نخواهد بود. اما قبل از سفر، بهتر است با نام خوراکی‌های محبوب ترکی و تلفظ آن‌ها آشنا شویم تا در رستوران‌ها و بازارها به راحتی سفارش دهیم و از طعم بی‌نظیر آن‌ها لذت ببریم. در این مقاله، شما را به سفری خوشمزه به دنیای خوراکی‌ها در زبان ترکی استانبولی می‌بریم:

 
پیش‌غذاها در زبان ترکی استانبولی:


پیش‌غذاها در زبان ترکی استانبولی


• مزه (Meze): مجموعه‌ای از پیش‌غذاهای سرد و گرم که در ابتدای غذا سرو می‌شوند. تلفظ: مزه
• هوموس (Humus): نوعی خوراک خمیری تهیه‌شده از نخود، ارده، tahini، آبلیمو و ادویه‌جات. تلفظ: هوموس
• بورک (Börek): نوعی خمیر پف‌دار که با مواد مختلفی مانند گوشت، پنیر و سبزیجات پر می‌شود. تلفظ: بورِک
• دلمه (Dolma): برگ مو یا فلفل دلمه‌ای که با مواد مختلفی مانند برنج، گوشت و سبزیجات پر می‌شود. تلفظ: دولما
• سس تند (Acılı sos): سس فلفلی تند که در کنار بسیاری از غذاها سرو می‌شود. تلفظ: آجیل سوس

 
غذاهای اصلی در زبان ترکی استانبولی:

غذاهای ترکی استانبولی تنوع و طعم‌های بی‌نظیری دارند که هر گردشگری را مجذوب خود می‌کنند. در ادامه به تعدادی از غذاهای اصلی در زبان ترکی استانبولی به همراه معنی فارسی آنها اشاره می‌کنیم:

 
غذاهای گوشتی در زبان ترکی استانبولی:


غذاهای گوشتی در زبان ترکی استانبولی


• Köfte کوفته (کوفته)
• Kebap کباب (کباب)
• Etli Dolma دلمه برگ مو با گوشت (اتلی دولما)
• Güveç خوراک گوشت و سبزیجات در ظرف سفالی (گووچ)
• Kuru Fasulye خوراک لوبیا سفید با گوشت (کورو فسولیه)
• Tas Kebabı کباب تابه ای با گوشت (تاس کبابی)

 
مرغ و ماهی در زبان ترکی استانبولی:


مرغ و ماهی در زبان ترکی استانبولی


• Tavuk مرغ (تاووک)
• Tavuk Izgara مرغ کبابی (تاووک ایزگارا)
• Tavuk Tandır مرغ تندوری (تاووک تندیر)
• Balık ماهی (بالیک)
• Balık Izgara ماهی کبابی (بالیک ایزگارا)
• Balık Çorbası سوپ ماهی (بالیک چورباسی)

 
سبزیجات در زبان ترکی استانبولی:


سبزیجات در زبان ترکی استانبولی


• Zeytinyağlılar خوراک‌های زیتونی (زیتین یائلی لار)
• Zeytinyağlı Enginar خوراک زیتونی با کنگر فرنگی (زیتین یائلی انگینار)
• Zeytinyağlı Yaprak Sarma دلمه برگ مو با زیتون (زیتین یائلی یاپراک سارما)
• Mercimek Köftesi کوفته عدس (مرجمیک کوفتسی)
• Barbunya خوراک لوبیا قرمز (باربونیا)
• Etli Sebze Yemeği خوراک سبزیجات با گوشت (اتلی سبزه یمئی)

 
غذاهای دریایی در زبان ترکی استانبولی:


غذاهای دریایی در زبان ترکی استانبولی


• Midye Dolma دلمه میگو (میدیه دولما)

• Karides Güveç خوراک میگو در ظرف سفالی (کاریدس گووچ)
• Ahtapot Izgara اختاپوس کبابی (آهتاپوس ایزگارا)
• Balık Ekmek ساندویچ ماهی (بالیک اکمک)

 
نان و غلات در زبان ترکی استانبولی:


نان و غلات در زبان ترکی استانبولی


• Ekmek نان (اکمک)
• Pide نان پیده (پیده)
• Lavaş نان لواش (لواش)
• Simit نان سیمیت (سیمیت)
• Bulgur Pilavı پلوی بلغور (بولگور پیلاو)
• Makarna ماکارونی (ماکارنا)


دسرها در زبان ترکی استانبولی:


دسرها در زبان ترکی استانبولی


• باقلوا (Baklava): نوعی شیرینی خمیری که با مغز پسته، بادام و شکر تهیه می‌شود. تلفظ: باقلوا
• کنافه (Künefe): نوعی شیرینی خمیری که با پنیر و شکر تهیه می‌شود. تلفظ: کونه‌فه
• سوتلاچ (Sütlaç): نوعی پودینگ برنج که با شیر و شکر تهیه می‌شود. تلفظ: سوتلاچ
• بستنی (Dondurma): بستنی ترکی به دلیل طعم و مزه بی‌نظیرش در سراسر جهان مشهور است. تلفظ: دوندورما

 
نوشیدنی‌ها در زبان ترکی استانبولی:


نوشیدنی‌ها در زبان ترکی استانبولی


• چای (Çay): چای سیاه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در ترکیه است. تلفظ: چای
• قهوه (Kahve): قهوه ترک به دلیل طعم قوی و غلیظش مشهور است. تلفظ: قهوه
• دوغ (Ayran): دوغ آّب‌مغز تخمیرشده که در کنار غذا سرو می‌شود. تلفظ: آیران
• آب انار (Nar suyu): آب انار یکی از نوشیدنی‌های محبوب در ترکیه است. تلفظ: نار سویی

 
نکاتی در مورد تلفظ در زبان ترکی استانبولی:


• Ç: مانند "چ" فارسی تلفظ می‌شود.
• Ğ: مانند "غ" فارسی تلفظ می‌شود.
• I: مانند "ای" فارسی تلفظ می‌شود.
• İ: مانند "اِ" فارسی تلفظ می‌شود.
• Ö: مانند "او" فارسی تلفظ می‌شود.
• Ü: مانند "اُ" فارسی تلفظ می‌شود.

 
در اینجا چند نمونه از تلفظ خوراکی‌ها به زبان ترکی استانبولی آورده شده است:

  

نکاتی در مورد تلفظ در زبان ترکی استانبولی


• مزه: Meze (مزه)
• هوموس: Humus (هوموس)
• بورک: Börek (بورِک)
• دلمه: Dolma (دولما)
• سس تند: Acılı sos (آجیل سوس)
• کباب: Kebap (کباب)


نکات مهم تلفظ در زبان ترکی استانبولی


• پیده: Pide (پیده)
• مانتی: Manti (مانتی)
• کوفته: Köfte (کوفته)

• خورش: Yemek (یمک)

• باقلوا: Baklava (باقلو)
این کلمات نمونه هایی برای تلفظ در زبان ترکی بودند. برای افزایش مهارت خود در زبان ترکی استانبولی مقاله راهنمای جامع قواعد کلی زبان ترکی استانبولی به شما پیشنهاد می شود!

 
جمع بندی

 
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با لغات ترکی استانبولی مرتبط با خوراکی ها آشنا کنیم. برای یادگیری یک زبان خوب است بتوانید تمامی خوراکی ها را در زبانی که یاد میگیرید بگویید. سامانه آموزش زبان تیکادر یادگیری 16 زبان مختلف در کنار شماست. برای یادگیری زبان با توجه به هدفی که دارید استاد دلخواه خود را بیابید و در مسیر دلخواه خود برای یادگیری زبان قدم بگذارید.