وقتی رخ دادن یک حالت یا اتفاق مشروط به اتفاق دیگری باشد، از گرامر شرطی استفاده میکنیم. انواع جملات شرطی در انگلیسی عبارتند از گرامر zero conditional ، جملات شرطی ساده، جملات شرطی نوع اول و جملات شرطی نوع دوم. این گرامر همیشه شامل یک جمله شرط و یک جمله نتیجه میشود. جمله شرط با کلمه if شروع میشود. در زبان فارسی نیز نقش التزامی (یعنی فعلی که لازمه و شرطی دارد) برای بیان این نوع از جملات استفاده میشود. در این جزوه از سری آموزش گرامر انگلیسی صفر تا صد، مروری بر هر سه نوع گرامر conditional انگلیسی نوع صفر، یک و دو خواهیم داشت. پیش نیاز یادگیری این درس آشنایی با افعال to be، و گرامر افعال modal و زمان حال و گذشته و آینده انگلیسی است.
دانلود جملات شرطی انگلیسی pdf در انتهای مقاله امکان پذیر است. میتوانید گرامر سایر درس ها را نیز دانلود کنید
گرامر zero conditional برای بیان اتفاقی که رخ دادن آن در زمان حال یا آینده نزدیک کاملا ممکن و طبیعی است به کار میروند. به همین دلیل در این نوع از جملات شرطی میتوانیم به جای if از when نیز استفاده کنیم. این اتفاقات نتیجه منطقی و موردانتظار یک حالت یا رخداد دیگر هستند، و در ترجمه فارسی این موارد از زمان حال ساده استفاده میشود.
در گرامر شرطی در صورتی که جمله شرط با if ابتدا بیاید، بین دو جمله از کاما استفاده میکنیم. در صورتی که جمله نتیجه اول بیاید، میتوان از کاما صرف نظر کرد.
.If they don’t cover themselves, they catch a cold
اگر خودشان را نپوشانند، سرما میخورند.
.If you don’t stop for the red light, the police fines you
اگر پشت چراغ قرمز توقف نکنید، پلیس شما را جریمه میکند.
.When I do my homework, my teacher becomes happy
وقتی من تکالیفم را انجام میدهم، معلمم خوشحال میشود.
.I enjoy drinking a cup of tea if it is hot
من از نوشیدن چای لذت میبرم اگر داغ باشد.
.If grandma comes, the kids will be happy
اگر مادربزرگ بیاید، بچه ها خوشحال خواهند شد.
جملات شرطی نوع اول یک سناریوی محتمل که میتواند در آینده اتفاق بیفتد را بیان میکنند. همانطور که در مثال های زیر میبینید، در این نوع از جملات شرطی وجود احتمال با گرامر modal نشان داده میشود. جملات شرطی نوع اول با مثال را میتوانید در ادامه بخوانید.
.If I get paid today, I will go shopping
اگر امروز حقوقم را بگیرم، به خرید میروم.
.We could go to Paris if we save enough money
میتوانیم به پاریس برویم اگر به اندازه کافی پول پس انداز کنیم.
.They can do it if they try
آن ها میتوانند این کار را انجام دهند اگر تلاش کنند.
.If he is lonely, he should find some friends
اگر او تنهاست، باید چند دوست پیدا کند.
.If she does not eat now, she may get hungry later
اگر او الآن غذا نخورد، ممکن است بعدا گرسنه شود.
این نوع جملات شرطی برای بیان یک حالت که در واقعیت اتفاق نیفتاده است به کار میروند. در جمله شرط این ساختار همیشه از یک فعل زمان گذشته یا past participle (ماضی ساده یا ماضی بعید) استفاده میشود. فعل جمله دوم یا جمله نتیجه میتواند زمان گذشته، حال یا آینده باشد. به این گرامر انگلیسی آینده خیالی نیز میگویند، زیرا گوینده به زمان عقب برمیگردد تا با تغییر دادن یک اتفاق در گذشته، درمورد نتیجه احتمالی آن صحبت کند. به این مثال توجه کنید:
.If she were to try harder, she might get better grades
اگر بیشتر تلاش میکرد، نمرات بهتری میگرفت.
گاهی اوقات نیز حالتی که محقق نشده است به زمان گذشته برنمیگردد اما از آنجا که در حال حاضر این شرط وجود ندارد، از گرامر شرطی استفاده میکنیم. در این حالت برای نشان دادن خیالی بودن این موقعیت، از فعل گذشته در ساختار جمله شرط انگلیسی استفاده میشود:
.If I were rich, I would travel the world
اگر ثروتمند بودم، دور دنیا سفر میکردم.
مثال های زیر هم گرامر second-conditional را در ترکیب با سایر زمان ها و افعال انگلیسی نشان میدهد:
.They might be able to see it if they were more observant
اگر بیشتر توجه میکردند، میتوانستند آن را ببینند.
.If I met the President, I would be too nervous to speak
اگر رئیس جمهور را ملاقات کنم، آنقدر مضطرب خواهم بود که نمیتوانم صحبت کنم.
.If he played sports, he might be in better shape
اگر بازی های ورزشی میکرد، ظاهر سلامت تری داشت.
.He could get the promotion if he knew the right people
اگر با آدم هایی که باید آشنایی داشت، میتوانست ترفیع بگیرد.
گرامر جملات شرطی انگلیسی به ما اجازه میدهد از یکی از مهمترین ظرفیت های زبان در مکالمه روزمره استفاده کنیم: امکان صحبت درمورد شرایط فرضی. درگرامر zero conditional و نوع اول جملات conditional بیشتر از زمان حال و آینده ساده استفاده میشود. این جملات شرایط طبیعی و مورد انتظار را بیان میکنند. شما میتوانید جملات شرطی نوع اول با مثال را در متن این درس بخوانید.
جملات شرطی نوع دوم برای صحبت درمورد شرایطی که وقوع آن ها غیرممکن است به کار میروند. غیرممکن بودن این وقایع یا به علت خلاف واقعیت بودن آن و یا به علت این است که اتفاق مد نظر در زمان گذشته رخ نداده است. در جملات شرطی نوع دوم، میتوان ساختار فعل زمان گذشته را با سایر ساختارها ترکیب کرد. در برخی دسته بندی ها، جملات شرطی نوع دوم را از این نظر به دو دسته تقسیم میکنند (جملاتی که با گذشته ساده نوشته میشوند و جملاتی که شرط آن ها باید قبل از یک اتفاق دیگر رخ میداده است) تقسیم میکنند. وجه اشتراک این دو نوع نیز غیرممکن و خیالی بودن نتیجه هر دو آن هاست.امیدواریم این درس از سری آموزش گرامر صفر تا صد برای شما مفید بوده باشد.
برای دانلود جملات شرطی انگلیسی pdf میتوانید از دکمه دانلود پایین مقاله استفاده کنید.
اگر به دنبال یک راه ساده برای یادگیری یک زبان جدید هستید که به راحتی بتوانید در مدت کوتاه زبان مورد نظرتان رو یاد بگیرید و بهترین استفاده را از آن ببرید ، شما را با سامانه آموزش زبان انلاین تیکا آشنا می کنیم که با برگزاری یک جلسه آزمایشی و رایگان به شما تجربه یک کلاس زبان آنلاین را نشان می دهد تا با ساه ترین امکانات بتوانید زبان مورد نظر را در زمانی که خودتان تعیین میکنید ، بیاموزید .برای شروع وارد صفحه اصلی تیکا شوید و به عنوان زبان آموز ثبت نام کنید و یک بار برای همیشه زبان را تا انتها کامل بیاموزید.