فیلترهای اعمال شدهحذف فیلترها
ترکی استانبولیحذف فیلتر
مریم فخیمی
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا93 زبان آموز / 374 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:170 هزار تومان
نگار فرهنگ رنجبر
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا3 زبان آموز / 2 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:150 هزار تومان
سینا عابد
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا3 زبان آموز / 16 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:170 هزار تومان
زهرا محسنیان
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا9 زبان آموز / 70 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:150 هزار تومان
سمیرا شقاقی
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا38 زبان آموز / 209 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:170 هزار تومان
سحر فخیم
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا67 زبان آموز / 366 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:5 هزار تومان
هزینه هر جلسه:85 هزار تومان
ساناز مهداد
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا91 زبان آموز / 317 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:230 هزار تومان
آیلیز شکری
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا122 زبان آموز / 791 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:250 هزار تومان
مریم رحیمی
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکا79 زبان آموز / 607 کلاس برگزار شده
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:270 هزار تومان
مریم قلی زاده
مریم قلی زاده
مدرس جدید
تخفیف ویژه برای زبان آموز اول در تیکاتخفیف ویژه برای نفر اول
تعیین سطح:رایگان
هزینه هر جلسه:300 هزار تومان

چرا زبان ترکی؟

اهمیت دانستن زبان ترکی از اینجا آغاز می‌شود که این زبان، زبان مادری 79 میلیون انسان در جهان است. اگر زبان ترکی به‌عنوان زبان دوم انسان‌ها را نیز جزو این آمار حساب کنیم، این عدد به 88 میلیون نفر در دنیا می‌رسد.

زبان‌های ترکی مختلفی در دنیا وجود دارد که از بسیاری جهات مشابه هم و تفاوت‌های بسیار اندکی دارند. همان‌طور که می‌دانید، ما در کشور خود، ایران نیز اقوام ترک‌زبان بسیاری داریم. فراوانی دلایل دانستن زبان ترکی، باعث ضرورت یادگیری آن برای بسیاری از افراد می‌شود. برای مثال، به‌ویژه افرادی که برای سفر، مهاجرت یا تجارت به کشورهای ترک‌زبان مانند ترکیه سفر می‌کنند، دانستن زبان ترکی یک مزیت به‌حساب می‌آید. چراکه تنها 10% مردم این کشور به زبان انگلیسی مسلط هستند و صحبت به زبان انگلیسی در این کشور چندان رایج نیست. همچنین به دلیل فراوانی افرادی که به این زبان شیرین صحبت می‌کنند، یادگیری آن توسط کسانی که ترکی بلد نیستند، خالی‌ازلطف نیست.

علاوه بر مواردی که گفتیم، با یادگیری برای مثال زبان ترکی استانبولی، می‌توانید راحت‌تر از قبل زبان‌های ترکی دیگر را یاد بگیرید. این ویژگی در زبان‌های ترکی، بر محبوبیت این زبان برای یادگیری افزود.

تاریخچه زبان ترکی

زبان ترکی در واقع از زبان اغوز زاده شده و در گذشته اجداد ترک‌زبانان امروز به این زبان سخن می‌گفتند. زبان اغوز را پادشاه سلجوقی که از علاقه‌مندان به فرهنگ ایرانی بود، برای ترک‌ها آورد. همچنین استفاده از زبان‌های فارسی و عربی نیز بسیار زیاد و در جهت اهداف مختلفی مانند استفاده از فارسی در متون ادبی و استفاده از عربی برای اهداف دینی، علاوه بر ترکی، در میان ترک‌زبانان رواج داشت.

بعد از اینکه امپراتور عثمانی بر سر کار آمد، زبان ترکی به زبان ترکی عثمانی معروف شد. از ویژگی‌های این زبان اشتراکات لغت با زبان فارسی و عربی بود. همچنین این زبان توسط قشر فرهیخته و بالاتر جامعه استفاده می‌شد و با زبانی مردم عادی متفاوت بود.

پس از سال 1923 و بر سر کار آمدن آتاتورک، تلاش‌های او برای اصلاح و تغییر زبان ترکی شروع شد. براین‌اساس، علاوه بر تغییر الفبای پیشین با الفبای لاتین، کلمات ترکی که اشتراکات زیادی با زبان فارسی و عربی داشتند، با کلمات بومی ترکی جایگزین شدند.

انواع زبان ترکی

زبان ترکی از دسته زبان‌های ترک‌تبار در اصطلاح زبان‌شناسان است. این زبان شامل 35 دسته مختلف است که همه باهم خانواده زبان آلتایی (دسته‌بندی منسوخ شده درباره خانواده زبانی که در آسیای میانه و سیبری با آن صحبت می‌شد) نام داشتند. از این 35 زبان مختلف، تنها 5 زبان را می‌توان زبان زنده دنیا نامید. چراکه کمتر از 1 میلیون نفر در دنیا با 25 زبان دیگر صحبت می‌کنند. این تعداد کم این زبان‌ها را در معرض فراموشی و انقراض قرار داده است. 5 زبان ترکی که از آن‌ها یاد شد شامل:

  • ترکی استانبولی: زبان ترکی استانبولی، زبان مادری 40% از ترک‌زبانان دنیا است.
  • ترکی ازبکی
  • ترکی آذربایجانی
  • ترکی قزاقی
  • ترکی اویغوری

در آموزشگاه آنلاین زبان تیکا، شما می توانید زبان ترکی استانبولی را به کمک یک استاد خصوصی یا در کلاس های نیمه خصوصی یاد بگیرید.

تفاوت های زبان ترکی استانبولی با زبان ترکی آذری

زبان‌های ترکی استانبولی و ترکی آذری دارای اساس ریشه نژادی مشترک کنفدراسیون قبیله‌ای اوغوز هستند. تفاوت‌های لهجه‌ای بین ترکی آذری و استانبولی معمولا به دلیل وجود عناصر غالباً مغولی و سایر نژادهای ترکی در آذربایجان بوده است. در قرن 20ام زبان‌های ترکی استانبولی و آذری هر کدام تحت تأثیر زبان‌های خارجی قرار گرفته و توسعه یافتند. در نتیجه این توسعه، تفاوت‌هایی در املا، لهجه، واج شناسی و برخی از کلمات در دو زبان حاصل شده است. باید توجه داشته باشید که همچنان زبان‌های مختلف ترکی، از بسیاری جهات کاملا مشابه و یکسان هستند.

هدف از یادگیری زبان ترکی چیست؟

باتوجه‌به اینکه برای چه هدفی زبان ترکی را فرامی‌گیرید، منابع متنوعی از زبان ترکی را می‌توان به شما پیشنهاد کرد. در ادامه باتوجه‌به اهداف مختلف یادگیری زبان ترکی را معرفی می‌کنیم.

سفر و تجارت

کشور ترکیه در زمینه‌های هتل‌داری، امور مالی و حسابداری، امنیت سایبری دارای فرصت‌های شغلی بسیار خوبی است. اگر برای سفر تفریحی یا تجاری به کشور ترک‌زبان رهسپارید، می‌توانید از کتاب‌های آموزش زبان ترکی استانبولی برای سفر و همچنین کتاب آموزش زبان ترکی استانبولی در چند روز استفاده کنید. این کتاب‌ها در مدت‌زمان کوتاهی، تلفظ به زبان ترکی، الفبای ترکی و دستور زبان ترکی را به شما یاد داده و سعی در آسان‌تر کردن فرآیند یادگیری این زبان دارد. همچنین تیکا برای آموزش زبان ترکی استانبولی برای تجارت بهترین اساتید و دوره‌های زبان را به شما پیشنهاد می‌کند.

مهاجرت و علاقه به زبان ترکی استانبولی

کشور ترکیه، از لحاظ آثار سینمایی، هنری و فرهنگی بسیار غنی بوده و آثار هنری، ازجمله فیلم‌ها و موسیقی‌های این زبان علاقه‌مندان زیادی از سراسر دنیا به خود جلب کرده‌است. اگر از دسته افرادی هستید که برای علاقه شخصی یا مهاجرت این زبان را فرامی‌گیرید، باید از کتاب‌های آموزشی تخصصی استفاده کنید. از جمله این کتاب‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

راه و روش‌های یادگیری زبان ترکی استانبولی

مانند دیگر زبان‌ها، زبان ترکی نیز با روش‌های مختلفی قابل یادگیری است. در ادامه رایج‌ترین روش‌های یادگیری این زبان را معرفی می‌کنیم.

تدریس خصوصی زبان ترکی استانبولی در منزل

یکی از کارآمدترین روش‌ها استفاده از کلاس‌های حضوری یا کلاس‌های آنلاین و خصوصی است. تیکا در زمینه برگزاری این کلاس‌ها به کمک علاقه‌مندان این زبان آمده و با برگزاری کلاس‌های آنلاین یادگیری زبان ترکی را آسان کرده است. همچنین شما به کمک تیکا می توانید از آموزش آنلابن زبان عربی نیز بهره مند شوید.

آموزش زبان ترکی استانبولی با اپلیکیشن و بازی

همچنین استفاده از اپلیکیشن‌های یادگیری زبان و بازی‌ها نیز نباید غافل شد. استفاده از تصاویر، رنگ‌ها و بازی یادگیری یک زبان را تسریع و فرآیند یادگیری را جذاب و دلچسب می‌کند. برای یافتن این اپلیکیشن‌ها کافی است یادگیری زبان ترکی را در پلتفرم‌هایی مانند گوگل‌پلی استور جستجو کنید.

منابع معتبر و مناسب برای یادگیری زبان ترکی چیست؟

مجموعه کتاب های Istanbul

این کتاب دارای 5 سطح از مبتدی تا پیشرفته است و هر کتاب دارای 6 درس است. با استفاده از این کتاب زبان‌آموزان زبان ترکی در تمامی مهارت‌های ضروری برای یادگیری زبان، آموزش داده می‌شوند.

مجموعه کتاب های آموزش زبان ترکی Yedi Iklim

 این مجموعه شامل 6 کتاب از سطح A1  تا C2 است. مجموعه Yedi Iklim با استانداردهای اروپا تدوین شده و یکی از معتبرترین منابع یادگیری زبان ترکی است.

مجموعه کتاب های آموزش زبان ترکی Yeni Hitit

یکی از معتبرترین منابع یادگیری زبان ترکی است که توسط دانشگاه آنکارا و مرکز تحقیقات تومر تدوین شده است. این مجموعه دارای 3 کتاب و هر کتاب دارای 12 درس برای یادگیری تمامی مهارت‌های لازم در زبان ترکی است.

یادگیری زبان ترکی استانبولی چقدر زمان لازم دارد؟

مدت‌زمان لازم برای یادگیری تمامی زبان‌ها، وابسته به عوامل مختلفی مانند استعداد و توانایی شما در یادگیری زبان، مدت زمانی که به یادگیری اختصاص می‌دهید، علاقه شما به زبان موردنظر، مهارت مدرس و یا اعتبار روشی که برای یادگیری انتخاب کرده‌اید و ... است. مدت‌زمان لازم برای یادگیری زبان ترکی استانبولی نیز از این عوامل پیروی می‌کند و بر اساس آن‌ها مشخص می‌شود. برای کوتاه‌تر کردن مدت‌زمان یادگیری می‌توان اقداماتی از جمله استفاده از تصاویر، بازی، جعبه لایتنر و همچنین کلاس‌های خصوصی استفاده کرد. مکالمه ترکی استانبولی شما با تمرین روزانه به سرعت پیشرفت می کند.

با تیکا و کلاس‌های آنلاین و خصوصی زبان ترکی استانبولی، یادگیری در سریع‌ترین زمان ممکن اتفاق می‌افتد. هر ترم زبان در تیکا بین 10 تا 16 جلسه خصوصی زمان می‌برد. همچنین هر سطح از A1 تا C1 حدود 50 الی 60 جلسه زمان می‌برد. اگر نیاز به مشورت و راهنمایی بیشتری حس می‌کنید، با شماره 91016620-021 تماس بگیرید.

تفاوت زبان ترکی استانبولی با سایر زبان ها چیست؟

هر زبان ویژگی‌هایی دارد که آن را از زبان‌های دیگر متمایز می‌‌کند. زبان ترکی نیز از این موضوع مستثنا نیست.

ساختار یا دستور زبان ترکی استانبولی

در زبان ترکی برای منفی یا مثبت کردن جملات، نشان‌دادن جنسیت و مالکیت در جملات از پسوندها استفاده می‌کنند. در واقع پسوندها نقش اساسی در دستور زبان ترکی دارند.

همچنین ساختار جملات در زبان ترکی، متفاوت از زبان‌های هندواروپایی بوده و به‌صورت فاعل + مفعول + فعل است. این ویژگی در ابتدا برای زبان‌آموزان مشکل به نظر می‌رسد.

صرف افعال در زبان ترکی استانبولی

یکی از ویژگی‌های دوست‌داشتنی زبان ترکی، با قاعده بودن تمامی افعال در این زبان است. تنها استثناهای کمی در صرف افعال وجود دارد. باقی افعال از قاعده و قانون خاصی پیروی کرده و صرف افعال در این زبان را آسان کرده است.

الفبای زبان ترکی استانبولی

الفبای زبان ترکی در گذشته عربی بوده، اما با تغییراتی که آتاتورک در این زبان رقم زد، الفبای زبان ترکی استانبولی به لاتین تغییر پیدا کرد. از جمله پیامدهای این تغییر، افزایش سرعت سوادآموزی در میان ترک‌زبانان شد. چراکه زبان عربی 3 حرف بی‌صدا کوتاه و 3 حرف بی‌صدا بلند وجود دارد، اما در زبان ترکی 8 حرف بی‌صدا وجود دارد. این تفاوت باعث گیج شدن افراد در یادگیری، خواندن و نوشتن زبان ترکی استانبولی می‌شد.

الفبای زبان ترکی، نوعی از الفبای لاتین است که برای نوشتن از آن استفاده می‌شود. این الفبا دارای 29 حرف است که شامل حروف خاصی مانند Ç, Ş, Ğ, I, İ, Ö, Ü است. همچنین از حروف لاتین، حرفهای Q و W و X  در الفبای ترکی وجود ندارند. ۲۱ حرف از الفبای ۲۹ حرفی زبان ترکی، صامت هستند.

مزیت قابل توجه در یادگیری زبان ترکی، این است که کلمات به همان صورت که نوشته می‌شوند، خوانده می‌شوند و مانند برخی زبان‌های املای سختی در نوشتار ندارند.

تلفظ در زبان ترکی استانبولی

از جمله ویژگی‌های تلفظ به زبان ترکی، مشابه بودن آن با زبان انگلیسی است. همچنین تمامی حروف موجود در یک کلمه تلفظ می‌شوند. برای درک بهتر باید بدانید مثلاً در زبان فرانسه برخی حروف در انتهای کلمات نباید تلفظ شوند. علاوه بر این، نکته قابل‌توجه این است که هر حرف در کلمات ترکی تنها یک صدا تولید می‌کند. همچنین مانند زبان انگلیسی ترکیب حروف، صدای جدید تولید نمی‌کند. مانند ترکیب gh، ch و ... که صدای جدیدی تولید می‌کنند، در زبان ترکی حروف برای تولید صدای جدید باهم ترکیب نمی‌شوند. از جمله تلفظ‌های متفاوت با زبان لاتین در زبان ترکی شامل موارد زیر هستند:

  • حرف c صدای j (ج) در انگلیسی را می‌دهد. برای مثال cam: جَم.
  • حرف ç صدایch  (چ) در انگلیسی را می‌دهد. برای مثال  çam: چَم.
  • حرف ş یا şe صدایsh  (چ) در انگلیسی را می‌دهد. برای مثال  şarap: شارَپ.
  • حرف ö و ü صدایی مانند ö و ü در زبان آلمانی را تولید می‌کند. o کشیده (اُو) و u کشیده (اوو).

هزینه یادگیری زبان ترکی استانبولی

هزینه کلاس‌های آموزش زبان ترکی استانبولی در تیکا، باتوجه‌به سطح زبان مدرس و مهارت تدریس آن‌ها، از جلسه‌ای 22 هزار تومان تا 90 هزار تومان متفاوت است. همچنین جلسه اول و آزمایشی بسیاری از اساتید در تیکا رایگان است.

آموزش زبان ترکی استانبولی به کودکان

آموزش هر زبانی به کودکان دارای روش‌های منحصربه‌فرد است. یادگیری در کودکان باید به همراه موسیقی، شعر، بازی، تصاویر، نقاشی و به‌طورکلی سرگرم‌کننده باشد. برای آموزش زبان ترکی استانبولی به کودکان نیز باید به همین ترتیب اقدام شود. تیکا برای آموزش زبان ترکی استانبولی به کودکان نیز کلاس‌هایی در نظر گرفته که می‌توان با انتخاب استاد موردنظر، کودکان نیز می‌تواند یادگیری این زبان را شروع کنند.

آزمون زبان ترکی استانبولی

آزمون‌های زبان ترکی استانبولی که مشابه آیلتس و تافل برای انگلیسی هستند شامل موارد زیر هستند:

آزمون Tomer

از جمله آزمون‌هایی که بر اساس سطح‌بندی CEFR  اروپا بوده و معادل آیلتس برای زبان انگلیسی است. این آزمون از جمله مدارک لازم برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه است. اولین آزمون تومر در ایران در سال 98 برگزار شد. پیش از این تاریخ متقاضیان با اخذ ویزای توریستی به مراکز برگزاری این آزمون در ترکیه مراجعه می‌کردند. اما امروزه نمایندگان دانشگاه آنکارا و دانشگاه قاضی در تهران آزمون تومر را برگزار می‌کنند.

آزمون TOMER  مهارت خواندن، شنیداری، مکالمه، نوشتن و گرامر زبان آموزان ترکی را ارزیابی می‌کند. نمره کامل این آزمون 100 نمره است.

آزمون ALES

آزمون Akademik personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı یکی از آزمون‌های موردنیاز برای ادامه تحصیلات در دانشگاه‌های ترکیه در سطوح تحصیلات تکمیلی است. آزمون ALES توسط سازمان‌های OSYM یا  Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkeziبرگزار و نظارت می‌شود. این آزمون شامل 100 سؤال، 50 سؤال عمومی و مهارت‌های زبان ترکی و 50 سؤال ریاضی و هندسه است. بالاترین نمره این آزمون، 100 است که بسیاری از دانشگاه‌ها نمره 50 یا بیشتر را از متقاضیان می‌خواهند.

آزمون YOS

یکی از آزمون‌های لازم برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه است. YOS مناسب متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری، متقاضیان رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و متقاضیان رشته‌های فنی و مهندسی در دانشگاه‌های ترکیه است. این آزمون شامل 80 سؤال است که از این تعداد، 45 سؤال IQ و 35 سؤال ریاضی (در سطح کلاس دهم) است.

برای شرکت در این آزمون متقاضی باید شرایط خاصی داشته باشد که شامل چند مورد زیر است:

  • متقاضی نباید شهروند ترکیه باشد و باید از متقاضیان بین المللی تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه باشد.
  • متقاضی باید یا از دبیرستان فارغ التحصیل شده باشد و یا در سال سوم دبیرستان مشغول تحصیل باشد.
  • اگر متقاضی در کشور ترکیه متولد شده باشد و سپس از تابعیت این کشور خارج شده و در کشور دیگری زندگی کرده باشد، برای شرکت در آزمون یوس در ترکیه باید مجوز لازم را ازوزارت کشور ترکیه دریافت کند.

آزمونTYS

این آزمون نیز بر اساس سطح‌بندی CEFR  اروپا طراحی شده است. TYS در واقع آزمون تسلط به زبان ترکی Turkish Proficiency Exam است که به هر دو نام TYS و TPE شناخته می‌شود. TYS یکی از معتبرترین آزمون‌های ورود به دانشگاه‌های ترکیه است که توسط مرکز امتحان موسسه یونس امره برای سنجش توانایی ارتباط برقرار کردن متقاضیان به زبان ترکی برگزار می‌شود.

TYS چهار مهارت خواندن، گوش دادن، نوشتن و مکالمه به زبان ترکی استانبولی متقاضیان را ارزیابی می‌کند. این آزمون در ماه‌های ژانویه، مِی و سپتامبر در 2 جلسه برگزار می‌شود.

این آزمون دارای مدت زمان کل آزمون 180 دقیقه و تعداد کل سوالات 80 سؤال است. نمره کل آزمون TYS شامل 100 نمره است، و هر قسمت تست ۲۵ نمره دارد. همچنین برای دریافت مدرک TYS شما باید حداقل از هر بخش آزمون ، ۱۲.۵ نمره بگیرید.

بهترین کلاس زبان ترکی با اساتید زبان ترکی تیکا

تیکا با بهره گیری از بهترین اساتید زبان ترکی استانبولی، بهترین شرایط را برای یادگیری یا تقویت زبان فراهم کرده است. می‌توانید همین حالا استاد دلخواه خود را انتخاب کنید و یادگیری زبان ترکی استانبولی را شروع کنید. همچنین می‌توانید با انتخاب برخی از اساتید، جلسه اول و آزمایشی خود را رایگان برگزار کنید.