انواع آزمون های زبان ترکی استانبولی
آزمون های زبان ترکی استانبولی توسط موسسه یونس امره و یا توسط دانشگاه های ترکیه طراحی و اجرا میشوند. این آزمون ها به منظور تایید توانایی شرکت کنندگان در برقراری ارتباط به زبان ترکی استانبولی برگزار میشوند. افرادی که قصد تحصیل در مدارس یا دانشگاه ها و یا ورود به بازار کار ترکیه را داشته باشند میتوانند این مدرک ها را ارائه کنند.
برای انتخاب بهترین آزمون شما باید مدارکی که دانشگاه یا کارفرمای مد نظر شما ذکر کرده است را در نظر بگیرید. در صورتی که برای یک موقعیت تحصیلی خاص اپلای میکنید، باید در نظر داشته باشید که منصب های شغلی مدیریتی و یا اجتماعی نیازمند داشتن مهارت های زبانی پیشرفته است. همچنین دانشجویان تحصیلات عالی معمولا باید بتوانند در سطح C1 به زبان ترکی استانبولی تکلم کنند. دوره های آزمون های زبان عربی نیز در سامانه تیکا در دسترس هستند.
آزمون زبان ترکی استانبولی TOMER چیست ؟
آزمون TÖMER، مناسب اکثر زبان آموزان ترکی استانبولی متقاضی مهاحرت به ترکیه است. این آزمون زیر نظر دانشگاه آنکارا انجام میشود. این آزمون زبان ترکی استانبولی میتواند نشان دهد شما در سطح پیش متوسط، متوسط یا پیشرفته زبان قرار دارید. کلمه تومر در زبان ترکی مخفف Türkçe Öğretim Merkezi است . این مرکز تحقیق و کاربرد زبانهای ترکی و خارجی با هدف آموزش زبان ترکی به زبان آموزان خارجی است.
از مزایای این آزمون برای زبان آموزان ایرانی، میتوان به امکان شرکت کردن در آن بدون ترک کردن ایران اشاره کرد. این آزمون توسط مرکز (Uzaktan Türkçe Sınavı) UTS در شهرهای تهران و تبریز برگزار میشود. تمامی امور مربوط به برگزاری آزمون، ثبتنام، ارائه مدرک ون تایج نیز توسط ناظرانی از کشور ترکیه و به طور مستقیم زیر نظر دانشگاه آنکارا انجام میشود.
ثبت نام و هزینه آزمون TOMER چگونه است؟
شما میتوانید به صورت آنلاین در این آزمون ثبت نام کنید. مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون TÖMER به شرح زیر است:
- دو قطعه عکس پرسنلی
- کپی پاسپورت یا ترجمه شناسنامه
هزینه این آزمون نیز با توجه به نوع مدرک مورد نیاز متقاضی مشخص میشود. همانطور که در بالا گفتیم دیپلم تومر در سطح بالاتری از گواهینامه تومر قرار دارد.
- ثبت نام آزمون دیپلم تومر: ۱۵۰ یورو
- ثبت نام آزمون گواهی تومر: ۱۰۰ یورو
اولین آزمون تومر در ایران در سال 98 برگزار شد. پیش از این تاریخ متقاضیان با اخذ ویزای توریستی به مراکز برگزاری این آزمون در ترکیه مراجعه میکردند. اما امروزه نمایندگان دانشگاه آنکارا و دانشگاه قاضی در تهران آزمون تومر را برگزار میکنند. برای اطلاع دقیقتر از مراکز و تاریخهای برگزاری آزمون میتوانید به وبسایت دانشگاه آنکارا مراجعه کنید.
انواع آزمون Tomer کدامند؟
زبان آموزان با گذراندن سطوح B1 و B2 آزمون TÖMERبه ترتیب دارای زبان ترکی برای سر و کار داشتن با شرایط روزمره و دانش مناسب برای توصیف موضوعات مختلف خواهند بود. در نهایت با گذراندن سطح C1 و دریافت دیپلم تومر، افراد متقاضی میتوانند از نظر دانش زبانی با یک فرد ترکی زبان نیتیو در مقطع کارشناسی رقابت کنید. همچنین این سطح برای کار کردن به عنوان نیروهای کار متخصص کافی است.
آموزش آنلاین زبان تیکا جایی است که میتوانید با اساتیدی که خودشان در آزمون تومر شرکت کرده اند کلاس خصوصی یا نیمه خصوصی داشته باشید.
سطح بندی آزمون زبان ترکی استانبولی تومر
آزمون TOMER متناسب با سطح های مختلف طراحی شده اند. شما حتی اگر در سطح بسیار مبتدی باشید هم میتوانید با تعدادی از سئوالات پاسخ دهید. اگر سطح شما متوسط باشد، شما میتوانید به حداقل نیمی از سئوالات پاسخ دهد.
سطح A1: متقاضی آزمون زبان ترکی در این سطح می تواند آدرس های مد نظر خود را پیدا کند، خرید و کارهایی مانند گرفتن تاکسی را به تنهایی انجام دهد.
سطح A2: فرد قادر است با استفاده از اصطلاحات ترکی مربوط به محیط و افراد نزدیک به خود، ارتباط برقرار کند.
سطح B1: زبان شناس می تواند دلیل استفاده از کلمات در جمله را متوجه شود. او می تواند متن هایی که به آن ها علاقه دارد و دشوار هستند را درک کند.
سطح B2: فرد می تواند ایده اصلی متون پیچیده را متوجه شود. همچنین در رشته های علمی و کاری مربوط به تخصص او درک مطالب برای یک فرد سطح B2 دشوار نخواهد بود.
سطح C1: فرد می تواند متون طولانی و پیچیده را درک کند و خلاصه ای از آن را ارائه دهد. این سطح از آزمون زبان ترکی به عنوان سطح پیشرفته شناخته میشود. در این سطح شما میتوانید انواع مختلف گفت و گوهای علمی و ساده و ... را داشته باشید.
سطح C2: فرد می تواند تقریباً همه مطالب را به خوبی بخواند و درک کند! در این سطح شما مانند یک نیتیو ترکی استانبولی با تحصیلات دانشگاهی میتوانید از زبان برای بیان هر موضوعی استفاده کنید.
آزمون زبان ترکی TYS چیست؟
آزمون مهارت زبان ترکی TYS که به آن TPE (Turkish Proficiency Test) مطابق با چارچوب مرجع مشترک اروپا برای زبانها توسط موسسه yunus Emre تهیه و سازماندهی شده است. دانشجویانی که مایل به تحصیل در موسسات آموزشی ترکیه هستند لازم است زبان ترکی خود را تقویت کنند و برای این کار میتوانند در آزمون TYS شرکت کنند. تست TYS دانش و مهارت زبان ترکی را ارزیابی میکند. دانشجویانی که در آزمون مهارت ترکی موفق میشوند از کلاسهای زبان برگزار شده در موسسات آموزش عالی ترکیه معاف میشوند.
نحوه برگزاری هر مهارت TYS
آزمون TYS در طی یک سال سه بار برگزار میشود.
- ژانویه
- مه
- سپتامبر
تست TYS در 2 جلسه انجام می شود:
جلسه اول: شامل بخشهای خواندن، نوشتن و گوش دادن
جلسه دوم: این جلسه مربوط به مکالمه و صحبت کردن است كه در آن داوطلبان باید به سوالاتی که از آنها می شود، پاسخ دهند.
این آزمون زبان ترکی استانبولی شامل هر چهار بخش میشود. کل زمانی که برای سرکت در آزمون دارید 180 دقیقه و تعداد کل سوالات 80 سؤال خواهد بود.
بخش های مهارت TYS
- بخش درک مطلب (Reading): این بخش دارای 40 سوال چند گزینه ای در مدت زمان ۶۰ دقیقه است.
- درک شنیداری (Listening): این بخش دارای 30 سوال چند گزینه در مدت زمان ۴۵ دقیقه است.
- مهارت نگارش (Writing): در این بخش، دو قسمت وجود دارد. قسمت اول دارای یک سوال است و زمان اختصاص داده شده برای تکمیل آن قسمت 20 دقیقه است. و قسمت دوم دارای دو سوال و زمان اختصاص داده شده 40 دقیقه خواهد بود.
- مهارت ارائه شفاهی یا مکالمه ترکی استانبولی (Speaking): در این بخش شما در 15 دقیقه باید به سئوالات یک مصاحبه پاسخ دهید.
نمره کل آزمون ترکی استانبولی TYS از 100 حساب میشود، وزن نمره هر چهار مهارت با هم برابر و 25 نمره است.
برای دریافت مدرک TYS شما باید حداقل از هر بخش آزمون ، ۱۲.۵ نمره بگیرید که به ترتیب بخشهای مختلف به شرح زیر است:
- برای رسیدن به سطح B2: نمره بین 55 تا 70 لازم است.
- برای رسیدن به سطح C1: نمره بین 71 تا 88 لازم است.
- برای رسیدن به سطح C2 : نمره بین 89 تا 100 لازم است.
منابع آزمون زبان ترکی TYS
منابع متفاوتی برای تست مهارت سنجی TYS در دسترس شما قرار دارند. شما قطعا با مراجعه به وبسایت یونس امره میتوانید به نمونه سئوالات این آزمون دسترسی داشته باشید. همچنین کتاب های آموزش زبان ترکی استانبولی در بازار ایران در دسترس شما قرار دارند. از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کتاب HiTiT
- کتاب TÖMER با مرجع فارسی
طول دوره و هزینه دوره آمادگی آزمون TYSدر تیکا
طول دورههای آمادگی تست TYS با توجه به سطح زبانآموز و میزان و سرعت یادگیری او متفاوت است. در تیکا برای شخصی با سطح مبتدی به طور متوسط حدود 120 جلسه کلاس برای آمادگی آزمون پیشنهاد میشود. همچنین هزینه دوره بسته استاد و مدت زمان هر جلسه متفاوت خواهد بود، اما این هزینه در تیکا بین مبلغ 40 هزارتومان الی 80 هزارتومان متفاوت است.
انتخاب بهترین استاد برای آمادگی آزمون زبان ترکی استانبولی
برای انتخاب استاد مناسب خودتان میتوانید از قسمت جست و جوی سایت تیکا استفاده کنید. مدرک ها و قابلیت های هر استاد در قسمت پایین پروفایل او نمایش داده میشود.