اساتید پیشنهادی:
دسته بندی : language-learning
زمان مطالعه : 7 دقیقه
تعداد بازدید : 34389
امروزه کمتر کسی پیدا می شود که به اهمیت زبان انگلیسی در زندگی روزمره پی نبرده باشد. تا چند سال پیش موارد استفاده زبان انگلیسی در روابط خارجی یک کشور ، روابط کلان اقتصادی و فرهنگی بوده است اما امروز زبان انگلیسی یک بخش مهم از زندگی روزمره هر انسانی است.
بدون اغراق می توانیم بگوییم که هیچ پدرومادری را نمی توانیم پیدا کنیم که نگران آینده و جایگاه اجتماعی و شغلی فرزندشان نباشند. و زبان انگلیسی دری به دنیای بیرون و ارتباط های جهانی باز می کند و ما هر چه از لزوم آموزش زبان انگلیسی به کودکان بگوییم کم است.
اما در همان ابتدا با چندین سوال مواجه می شویم و مهم تر از همه اینکه کودکان از چه سنی بهتر است زبان انگلیسی را یاد بگیرند؟
ما در این مقاله تلاش می کنیم به این سوال و چند مورد دیگر از چند جنبه مختلف پاسخ بدهیم.
از آنجایی که هر کودک شخصیت وعلایق خاص خودش را دارد نمی توانیم دقیقا یک عدد مشخص برای شروع یادگیری زبان انگلیسی اعلام کنیم. همچنین نظر متخصصان درباره بهترین سن شروع یادگیری زبان انگلیسی برا کودکان هم بسیار متفاوت است.طبق نظر برخی از معلم ها ، کودک باید از سن بسیار کم شروع به یادگیری زبان کند و بعضی دیگر 3 سال را سن مناسب برای شروع یادگیری زبان انگلیسی به کودک می دانند و البته بعضی دیگر سن بین 5 تا 7 سال را بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی برای کودک می دانند.
حال بیایید نگاهی به چند تئوری معروف درباره زمان شروع آموزش زبان انگلیسی به کودک بیاندازم.
طبق نظر حامیان این تئوری کودکان تا سن 3 سالگی خیلی موارد را به سرعت یاد میگیرند. کودکان در این سن لغات و عبارت زبان خارجی را هم زمان با زبان مادری خود بدون هیچ نگرانی می توانند یاد بگیرند.معلم های زبانی که به این تئوری ایمان دارند ، معتقدند که کودک حتی بدون رفتن به کلاس های زبان خصوصی و یا گروهی قادر خواهند بود یک زبان خارجی را یاد بگیرند. کودک در این سن می تواند زبان انگلیسی را با انجام بازی های مختلف، دیدن فیلم های مناسب سن کودک یا گوش دادن به آهنگ های انگلیسی یاد بگیرد. کودکان در این سن از اینکه اشتباه کنند ترسی ندارند و همچنین از اینکه کلمه ای را اشتباه به کار ببرند یا اشتباه تلفظ کنند نگرانی ندارند.
اما نقطه ضعف این تئوری اینجاست که اگر محیط اطراف برای یادگیری بهینه نباشد ،کودک نمی تواند از سطح مبتدی (Basic ) به آسانی فراتر برود و برای اینکه به سطوح بالاتر برود در کنار محیط پیرامونی کودک ،او به یک محیط مناسب انگلیسی زبان مثل مهدکودک هایی که محیط انگلیسی را فراهم می کنند یا برنامه هایی که به صورت تابستانی برگزار می شوند فرستاد و فقط با کمک معلم های زبان است که کودک می تواند سطح زبان خود را بالا ببرد و پیشرفت بکند.
حامیان این تئوری معتقد هستند که زبان خارجی باید وقتی به زبان آموز آموزش داده شود که او با آگاهی به یادگیری بپردازد هر چند که طرفداران این تئوری هم معتقدند که کودک تا سن 3 سال مطالب را سریع تر به خاطر میسپارد اما اگر در یک محیط مناسب انگلیسی زبان نباشد و یا والدین او انگلیسی صحبت نکنند نمی تواند به سطوح بالای زبان انگلیسی برسند.
اما کودک بعد از سن 7 سالگی به راحتی و بدون غلط زبان مادری خود را صحبت می کند و از آنجایی که مدرسه می رود در روند آموزش های مختلف قرار میگیرد و راحت تر می توانند از پس تکالیف مدرسه و آموزشگاه زبان بر بیایند. علاوه بر آن کودکان در این سن از توانایی های مناسبی برای صحبت کردن برخوردار هستند و می توانند کلمات و جملات مختلف انگلیسی را به درستی تلفظ کنند. در این سن کودک را بسیار راحت تر می توان به کلاس های زبان و یا به اردوهای مخصوص تابستانی فرستاد و مطمئن شد که کودک علاوه بر اینکه تفریح می کند همچنین زبان انگلیسی را سریع تر و راحت تر می تواند یاد بگیرد.
اما از نقاط ضعف این تئوری می توان به این مورد اشاره کرد که ممکن است تکالیف مدرسه تا اندازه ای به کودک فشار بیاورند و در نتیجه ی آن تحمل بار کلاس زبان را نداشته باشند .
مدافعان این تئوری معتقدند که کودک تا سن 3 سال هنوز به زبان مادری خود تسلط ندارد و همچنین ممکن است احساس راحتی هنگام مواجه با دیگران نداشته باشد و فقط بعد از یادگیری زبان مادری است که کودک می تواند بدون نگرانی و سختی ، زبان دیگری را یاد بگیرد. کودکان بین 3 تا 5 سال راحت تر می توانند از پس زبان مادری خود بربیایند ، عضو یک گروه بشوند ،روابط دوستانه را شکل بدهند و به همدیگر در پیشرفت سریع تر در یادگیری لغات و اصطلاحات زبان انگلیسی کمک کنند.
در ادامه سعی می کنیم به چند سوالی که احتمالا شما هم در ذهن خود دارید پاسخ می دهیم:
طبق آمار جهانی بهترین سن برای آموزش زبان انگلیسی چه سنی است؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم سن دقیقی برای شروع یادگیری زبان خارجی نداریم. آمارهای جهانی می گویند که پروسه یادگیری در کودک از سنین خیلی پایین شروع می شود و البته که متخصصان این حوزه معتقدند که فرستادن کودک به مهدکودک های انگلیسی زبان یکی از راه های بیدار کردن علاقه کودک به زبان خارجی می باشد. در مهدکودک های انگلیسی زبان بچه ها از طریق بازی های مختلف ، شعر های انگلیسی،آهنگ های انگلیسی با زبان انگلیسی ارتباط برقرار می کنند. اما آموزش جدی و پیشرفته زبان انگلیسی از سن 7-8 سالگی شروع می شود که علاوه برا بازی ها، شعر و آهنگ های انگلیسی ، یادگیری حروف زبان انگلیسی آغاز می شود و با معنی لغات و اصطلاحات آشنا می شود و گرامرهای مختلف را یاد میگیرد .
آموزش زبان انگلیسی برای کودک بهتر است خصوصی باشد و یا به صورت گروهی؟
هر کدام از مدل ها چه آموزش خصوصی باشد و چه گروهی برتری هایی نسبت به دیگیری دارند و این مورد جز تصمیم های سختی است که والدین باید بگیرند. با این حال تصمیم شما به سن و میزان مستقل بودن فرزند شما بستگی دارد. اگر فرزند شما زیر 3 سال سن دارد بهتر است او را به مهدکودک های مخصوص انگلیسی زبانی که تخصصشان آموزش دادن کودکان در این سن است بفرستید. طبق نظر کارشناسان کودک در سن 3-4 سال مناسب برای رفتن به مراکز زبان انگلیسی و بعد از 5 سال بدون مشکل می توانند در انواع کلاس ها و فعالیت های گروهی شرکت کنند.
کلاس های گروهی که بعضا اردوهای آموزشی و تفریحی را هم شامل می شوند نه تنها از منظر مباحث آموزشی زبان انگلیسی مهم است بلکه به کودک در برقراری ارتباط با هم سن های خودش ، کشف دنیای جدید، اجتماعی شدن و رقابت با یکدیگر هم بسیار کمک می کند. در این اردو های آموزشی کودک علاوه بر یادگیری زبان انگلیسی می تواند یادبگیرد که وظایف مشخصی را در یک محیط رقابتی به اجرا در بیاورد و در تقویت فعالیت های تیمی در کنار اوقات فراغت نقش موثری دارد. اما دقت کنید که برای هر دو مورد کودک باید به زبان انگلیسی آشنایی داشته باشد . اینکه کودک بدون آشنایی ابتدایی به زبان انگلیسی به کلاس های خصوصی یا اردوهای آموزشی فرستاده بشود فکر خیلی خوبی نیست وباعث می شود که کودک با سایر بچه هایی که از نظر سطح زبان انگلیسی بالاتر هستند راحت نباشد و نتواند ارتباط برقرار کند.
خصوصیات اخلاقی فرزندتان را هم مدنظر داشته باشید .اگر فرزند شما خجالتی است و یا تا به حال از شما جدا نبوده ابتدا او را به کلاس های خصوصی بفرستید و بعد از اینکه اعتماد به نفس او بالا رفت می توانید برای فرستادن او به کلاس ها و فعالیت های گروهی اقدام کنید.
آیا فرزند شما به زبان انگلیسی نیاز دارد؟ جواب بدون شک بله است. حالا کی باید شروع به یادگیری کند؟ تئوری های بالا را به همراه نکته هایی که اشاره شد دوباره بخوانید.
تلاش کنید تا علاقه فرزندتان به زبان انگلیسی را بالا ببرید، به او فرصت پیشرفت بدهید و به هیچ وجه او را تحت فشار قرار ندهید.
بعضی کودکان خیلی سریع و به راحتی و بدون هیچ مشکلی با زبان خارجی ارتباط برقرار می کنند اما برای بعضی دیگر این پروسه زمان بر است. به هیچ وجه فرزندتان را با دیگر کودکان در مهدکودک یا آموزشگاه زبان مقایسه نکنید و به خودتان هم فشار عصبی وارد نکنید. هر تلاشی که فرزندتان می کند را تشویق کنید و با علاقه درباره موفقیت هایش صحبت کنید و از او بخواهید تا آنچه را که یادگرفته است به شما نشان دهد.
نگران نباشید که زبان انگلیسی را در چه سنی شروع کرده بلکه مهم ترین اصل این است که در محیط آموزشی احساس راحتی کند و نسبت به زبان انگلیسی علاقه داشته باشد و بدانید که بقیه موارد توسط اساتید آموزش زبان آنلاین که در این زمینه تجربه های ارزشمندی دارند حل خواهند شد.
تعداد زیادی تئوری و مطلب،آمار و نمودار مختلف وجود دارد اما وقتی مساله درباره فرزند شما و آینده او باشد همه چیزدر دستان شماست. موفق باشید !
نظرات