اساتید پیشنهادی:
دسته بندی : immigration-for-skilled-workers
زمان مطالعه : 10 دقیقه
تعداد بازدید : 3324
برای کار در یکی از کشورهای ترکی زبان نیاز به رزومهنویسی مطابق با فرهنگ و قوانین آنها دارید. یک رزومه خوب اطلاعات جامعی را بهصورت خلاصه در اختیار کارفرما قرار میدهد تا طبق آن صلاحیت متقاضی را تشخیص دهد. قبل از هر اقدامی بهتر است ابتدا با قوانین مهاجرت کشور مقصد آشنایی کار مل داشته باشید. در رزومه نویسی به ترکی لازم است که اطلاعات با صداقت و بدون هیچ اغراق و بزرگنمایی وارد شوند. در بسیاری از مشاغل پس از تأیید رزومه دعوت به مصاحبه میشوید. در ادامه به اصول رزومه نویسی و نکاتی که باید در رزومه نویسی به ترکی باید رعایت کنید را ذکر می کنیم.
اگر قصد مهاجرت کاری به کشور ترکیه را دارید، دانستن نحوه نوشتن رزومه به زبان ترکی استانبولی بسیار مهم است. رزومه شما نباید بیشتر از سه یا چهار پاراگراف باشد و باید بر شرایط و موقعیت شما متمرکز باشد. تا حد امکان از اغراق در صلاحیتها خودداری کنید. کارفرمایان ترکیه به بررسی اطلاعات درخواست معروف هستند. اطلاعات تقلبی یا اغراقآمیز برای شما هزینه مصاحبه خواهد داشت.
نامههای چاپی یا دستنویس راههای قابل قبولی برای رزومه نویسی به ترکی هستند. همه رزومهها باید شامل تاریخ، نام تماس، عنوان، نام شرکت و آدرس کامل باشند. عنوان جلد نامه باید شامل «آقا یا خانم عزیز» باشد. با نام خانوادگی بعد از عنوان و با پایان کوتاه و ساده، مانند "با احترام" با امضای شما.
برای متن اصلی رزومه، در پاراگراف اول از نحوه آشنایی خود با شرکت بنویسید و بیان کنید که چرا به این موقعیت علاقهمند هستید و برای آن شرکت خاص میخواهید کار کنید.
در پاراگرافهای دوم و سوم، تجربیات مرتبط و مهارتهای مفید برای موقعیت مورد نظر را بهتفصیل بیان کنید. توضیح دهید که چرا شما فرد مناسبی برای این موقعیت هستید و یک جنبه مهم از شرکت را ذکر کنید. در نهایت، اهداف شغلی خود متناسب با اهداف شرکت بیان کنید.
در پاراگراف پایانی، علاقه خود به موقعیت و شرکت را مجدداً بیان کنید و ذکر کنید که از طریق زنگ زدن، ایمیل یا از طریق منبع ارتباطی دیگر پیگیری خواهید کرد و از آنها بابت توجه و وقتگذاشتن برای خواندن رزومه شما تشکر کنید.
میزان رسمی بودن رزومه در ترکیه بستگی به شغل درخواستی شما دارد. برای مشاغل مهم به یک رزومه رسمی نیاز است.
مثلاً اگر قصد کارکردن در یک رستوران ترکی دارید با انجام یک مصاحبه ممکن است که دعوت به کار شوید. برای این مشاغل چون استخدام بر اساس یک مکالمه کوتاه است اگر به ترکی مسلط باشید و خود را باانرژی و برونگرا نشان دهید احتمال استخدامتان افزایش مییابد.
صاحبان رستوران به دنبال استخدام افرادی هستند که بتوانند مشتریهای بیشتری جذب کنند. بسیاری از آموزشگاههای زبان در ترکیه نیز همانند رستورانها فقط یک مصاحبه حضوری دارند. اما در دیگر مشاغل لازم است که شما درخواست خود را بهوسیله رزومه ارسال کنید.
رزومه باید حدود یک صفحه (در صورت لزوم دو صفحه) باشد و باید بهخوبی نوشته شده و قابل خواندن باشد. اطلاعات شخصی باید در بالای رزومه درج شود: نام، آدرس، تلفن و اطلاعات ایمیل. اکثر کارفرمایان انتظار دارند که ملیت، تاریخ و محل تولد و مجرد یا متأهل بودن خود را ذکر کنید. اغلب یک کارفرما عکسی از شخص متقاضی کار درخواست میکند.
برای اولین درخواست شغلی، ارائه جزئیات کامل در مورد تحصیل، موضوعات امتحانی و نتایج مهم است. بخش «آموزش» را در بالای رزومه قرار دهید؛ این اطلاعات باید به ترتیب زمانی معکوس فهرست شوند. اگر دارای چندین مدرک هستید در ابتدای فهرست آخرین مدرک مرتبط با شغل درخواستی را بنویسید. نام، مکان و تاریخ حضور برای هر مؤسسه و نمره نهایی کسب شده را ارائه دهید.
برای نوشتن تجربیات کاری خود در رزومه نویسی به ترکی باید آنها را به ترتیب زمانی معکوس بنویسید و شامل عنوان شغل، شرکت و موقعیت شغلی است. سعی کنید عناوین شغلی را مختصر بنویسید اما درمورد مسئولیت و وظایف خود را بیشتر شرح دهید.
هدف این است که با تأکید بر مهارتهای کلیدی و مهم خود، ذهنیت مثبتی را در ذهن کارفرما ایجاد کنید. در صورت لزوم از سرفصلهای جایگزین مانند "کارآموزی"، "تجربه فروش" و غیره یا موضوعات مرتبط با موقعیت استفاده کنید. اطلاعات را مختصر بنویسید و از نوشتن جملات و پاراگرافهای طولانی خودداری کنید.
در این قسمت باید هر تخصص و مهارتهای مرتبط با شغل بیان شوند. این مهارتها میتواند شامل: مهارتهای ارتباطی، مهارتهای کامپیوتری، مهارتهای زبانی، مهارتهای رهبری، و مهارتهای کارآفرینی باشد. همچنین میتوانید فهرستی از برخی علایق شخصی خود در رزومه نویسی به ترکی بنویسید، اما از فهرست کردن بیش از حد خودداری کنید.
اطلاعات تماس و آدرس کارفرمایان قبلی را درج کنید. کارفرمای احتمالی شما ممکن است قصد داشته باشد که با آنها تماس بگیرد. اگر اطلاعات تماس مرجع را در رزومه خود وارد نکنید، کارفرمای شما احتمالاً در مصاحبه این اطلاعات را از شما درخواست خواهد کرد.
برای نگارش رزومه نویسی به ترکی باید فونتها و اندازه کاغذ مناسب باشد. در زیر برخی از این ویژگیها بیان شد که میتوانید از آنها در رزومه نویسی استفاده کنید.
پس از ارسال رزومه درصورتیکه رزومه شما مورد پذیرش واقع شود از شما برای حضور در مصاحبه دعوت میشود. نکات زیر برای روز مصاحبه میتواند به شما کمک کند.
برای مطالعه بیشتر: شرایط زبان برای مهاجرت به ترکیه چیست؟
نظرات
Erfan Azizi
تشکر.ممنون میشم برای زبان فرانسوی هم بگید
7 مرداد 2022
عارفه سالاریه
چه شغل هایی در ترکیه درآمد بهتری دارند که براشون رزومه لازم باشه؟
1 مرداد 2022